ateistek

Kako sem privarčeval sredstva podjetjem izven državnega zdravstvenega sistema

Grozno je, ko človek stakne kako bolezen preko spolnih odnosov. No, saj je vsaka bolezen grozna vendar spolne bolezni so tabuizirane in je ljudem nerodno govoriti o njih. Kolikokrat ste srečali človeka, ki bi vam rekel, joj, imam oz. imel sem gonorejo ali klamidije ali celo AIDS. Jaz ga še nisem srečal. No, razen na TV, vendar to je drugače. Da pa nas boli v križu, da imamo gripo, revmo ali migreno pa kar naprej poslušam.
Žal gre za srednjeveško razmišljanje, ki izhaja iz katoliškega patološkega odnosa do spolnosti oz. telesnih užitkov. Dejstvo pa je, da bolj ko so spolne bolezni tabuizirane, bolj se bodo širile. No, meni ni nerodno govoriti o tem že zato, ker zavestno odvračam vse, kar diši po krščanskem licemerju. Vendar to ni bistvo tega posta. O tem kdaj drugič.

Neeeeee, ni AIDS, lepo vas prosim. Stvar je veliko bolj nedolžna. Šlo je za klamidijo. Zoprna bakterija, ki se je ne rešiš brez ustreznega antibiotičnega zdravljenja. Zadeva se začne z bolečim penisom in belim izcedkom. Seveda najprej panika, kaj je to. Najprej pomisliš, da si imel nočni izliv, čeprav se začuda ne spomniš, da si imel z erotiko, ma kaj erotiko, s seksom nabite sanje, potem pa ugotoviš, da se zadeva ponavlja. Vsak dan je izcedek tam. Jaz sem seveda po svoji navadi takoj planil na “Veliki zdravstveni priročnik” iskat, kaj je to. Bolj ko sem gledal, vse bolj je kazalo da gre za gonorejo ali klamidije.
Veliko sem pil tekočine, tako da sem z urinom sproti izločal tudi bakterije. Seveda nisem seksal. Izcedka je bilo vse manj in tako sem pomislil, da je mojih težav konec. Čez nekaj dni pa sem opazil bulo v modu, kar je pravzaprav pomenilo, da se je vnetje premaknilo. Zdaj me je pa zares zagrabila panika in sem takoj odšel k svoji splošni zdravnici. Ta mi je dala pregledati urin in so ugotovili, da imam klamidije in še nekaj ostalega “životinjskog carstva”. Imen se ne spomni več, ker so se slišala zapleteno. Takoj mi je dala napotnico k specialistu.

Sprejela me je prijazna zdravnica z nakaj študenti. Vprašala me je, če so lahko pri pregledu in odvzemu brisov prisotni tudi oni, saj gre za bodoče zdravnike. Ok, naj se dotikajo pimpeka:))Vse za znanost,he,he..
Privolil sem tudi na testiranje za sifilis in AIDS, saj se te bolezni lahko prenašajo kar v paketu. K sreči je bil izvid negativen. Ne bom zdaj še o svojih občutkih ob tem srečnem dejstvu in mukotrpnem čakanju na izvid.
Dobil sem antibiotike. Če sem hotel biti prepričan, kaj je z bulo oz. ognojkom v modih, sem moral iti na ultra zvok. In tukaj se začnejo moje težave z zdravstvenim sistemom. Čakalna doba je bila POL LETA. AAAAAAAAA! Druga možnost je bila da grem v privatno ambulanto. Svetovala mi je tudi katero. Femina center. Nisem sicer “femina” ampak ajde.. Napisala mi je napotnico za ultrazvok.
Šel sem tja, plačal 15.000 SIT( to je bilo leta 2002). Cena je bila sestavljena iz dveh pregledov. Torej pred antibiotičnim zdravljenjem(7.500 sit) in po (7.500 sit).Plačal sem, saj nisem imel ravno preveč izbire. Ali to ali pa čakanje.
Opravil sem prvi ultra zvok na tem centru in dobil navodila, naj pokličem takoj, ko končam kuro z antibiotiki za ponovni ultra zvok.
Tako sem tudi naredil. Čez slab mesec sem poklical in začuda me na drug ultrazvok niso usmerili na Femina center ampak kar na Klinični center. češ, da je zdravnica, ki dela tudi v Femini zaposlena tudi na Kliničnem centru.(??) Torej naenkrat sploh ni bilo problema priti takoj na ultrazvok. Na Kliničnem centru sem takoj prišel na vrsto, ista zdravnica me je ponovno pregledala in rekla, da je zadeva uspešno sanirana in da sem zdrav. Zahtevala je tudi izročitev napotnice.
Vse bolj me je razjedalo zakaj je bil drug ultra zvok opravljen na Kliničnem centru.

Kasneje sem prišel do odgovora.
Femina centra opravlja del svojih storitev na Kliničnem centru in si tako manjša stroške materiala in naprav na račun davkoplačevalcev. Če gre za stalno prakso in kot kaže gre, se sprašujem koliko denarja so tako privarčevali. Pa naj še kdo reče, kako pošteni so zdravniki.

A moram omeniti tudi to, da je zdravnica vzela napotnico za ultrazvok, pa čeprav je pravzaprav niti nisem rabil, saj sem plačal polno ceno? Očitno je nekdo tukaj še enkrat pokasiral denar. Tokrat še od zavarovalnice. No, tako se dela biznis…

18 decembra, 2006 - Posted by | Slovenija

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: