ateistek

Konferenca o holokavstu v Iranu

Da obstajajo ljudje, ki dvomijo v holokavst, je skrajni cinizem.
Vendar ali je resnica res taka, kot nas učijo.
Vemo vsi zelo dobro, da zgodovino in njene interpretacije pišejo zmagovalci in ravno zato zgodovina velikokrat nima veliko zveze z resnico.
Zanimivo bi bilo izvedeti kdo konkretno je ta človek ali skupina ljudi, ki je določila, da je med 2 sv. vojno umrlo 6 mio judov. Kaj če je številka recimo za pol nižja? Za pobite to seveda ne pomeni veliko. Veliko pa pomeni za vrednotenje takratnega povojnega sveta o tem ali bo dopustil judom državo ali ne. In ker so jo, pri tem pa pozabili na druge tam živeče ljudi, še danes gledamo kriminalko imenovano Bližnji Vzhod..
Presenetil, če ne celo šokiral me je podatek, ki sem ga prebral v neki diplomski nalogi študenta na FDV, da od osmih milijonov Palestincev njih 5,5 živi po izgnanstvih in koncentracijskih taboriščih. Samo v prvem obdobju ustanovitve Izraela, naj bi bilo pregnanih 750.000 Palestincev, za katere je Chaim Weizmann, prvi predsednik Izraela (1949-52), dejal: ” Obstaja nekaj sto tisoč črncev, vendar pa to ni pomembno…..
Podobnost s holokavstom? Neeeee, kje pa…Judje pa že ne.
Ko sem med udeleženci konference videl judovskega rabina, ki je novinarjem rekel, da obsoja obstoj izraelske države, sem pomislil, da je vseeno vsaj še malo upanja, da judje kot večna žrtev ne bodo zaradi kompleksov zatiranja, ki je povečini že prerasel v kolektivno patološko večvrednost, postali krvnik v pravem pomenu besede. Palestinci tega upanja verjetno nimajo že dolgo več.

14 decembra, 2006 - Posted by | Vsega po malem

Zaenkrat še ni komentarjev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: