ateistek

Kanarski otoki

Pravkar sem se vrnil z enotedenskega oddiha (ja, vem, odločno prekratko) na Kanarskih otokih, natančneje bil sem na Gran Canaria. Žal se tja ne da priti iz Ljubljane (Adria je ukinila lete) ampak je potrebno iti vsaj do Graza.
Kanarski otoki so del španskega ozemlja. Nimajo več avtohtonih domorodcev t. i. Guanches-ov, saj so jih Španci, po svoji “krščanski tradiciji” že iz Južne Amerike, pobili. Bili so precej zaostalo ljudstvo, ki je živelo v jamah, kjer so sledi vidne še danes. Ko so jih Španci našli, so živeli v kameni dobi. Zanimivo je, da so za lažjo hojo po neprijaznem teritoriju uporabljali dolge palice, s katerimi so poskakovali kot atleti. O tem izumrlem ljudstvu je žal ostalo zelo malo ohranjenega.
Kanarski otoki so sestavljeni iz 7 otokov (ne, ne znam jih naštet) par 100 km oddaljenih od Afrike, nasproti Maroka. Gre za otoke vulkanskega izvora, kar priča tudi njihova izjemna razgibanost, saj eden izmed otokov – Tenerife – sega celo čez 3700 metrov visoko. Klima je izjemno ugodna, če ne celo najugodnejša na svetu, saj če bi jo primerjali s Slovenijo, bi najbolj ustrezala poznospomladanski. Temperature se celo leto gibljejo od 15 do 30 stopinj. Atlantik preprečuje preveliko segrevanje ali ohlajanje otokov. Temperatura morja je od 21 do 23 stopinj.

Nisem si niti pod razno predstavljal, da je glavno mesto GranCanarie, Las Palmas tako veliko mesto, večje od Ljubljane (okoli 400.000 ljudi, cel otok pa okoli 800.000). Tudi obiskal sem ga in ugotovil, da gre za lepo, urejeno mesto, ki ga krasijo dolga in urejena sprehajališča ob dolgi peščeni plaži in prijetna arhitektura. Mojo pozornost so takoj pritegnili izjemno visoki valovi. Jah no, name, ki nisem videl več kot Jadran so metrski valovi pustili izjemen vtis, zijal sem v tisto veličino kot pobesnel. Kar bobnelo je vse skupaj. Povsod morska pena. Zrak pa je bil nekoliko meglen zaradi mikroskopskih kapljic vode in soli. Izrazit vonj po morju se je polegel šele, ko sem se sprehajal po notranjih ulicah Las Palmasa. Ah, ocean, le kako ga ne bi spoštoval. Vsa te izjemna veličina te še kako prizemlji na tla.
Bolj kot mesta me je zanimala divjina otoka. Tako ni preostala druga možnosti kot vzeti rent-a-car. 90 evrov za tri dni.
Hitro sem ugotovil, da je otok zelo suh in da ga ne krasi tako bujna vegetacija kot v turističnih središčih. Tam mora biti vsaka biljka zalita tako da se povsod vidijo diskretno skrite cevi za zalivanje, ki so prepredene kot kako električno omrežje. Divjino še največ krasijo v skupku rastoči kaktusi in nizki, izredno trnasti grmički (vem, ker sem izkusil njihovo trdoživost, ko sem skušal “ukrasti” neko rastlino z debelimi mesnatimi listi, ki jo pri nas prodajajo v skoraj vsaki cvetličarni – zdaj jo imam v sobi, posajeno in upam, da bo kaj iz nje).
Sever otoka je bil za spoznanje bolj zelen. Bil sem presenečen nad tem kako urejene ceste imajo. Ko sem se peljal tudi čez najbolj zakotne vasice, so bile ceste nove. Baje jim je EU primaknila kar precej milijončkov, da so jih tako dobro uredili. Ja, res je, tam nimajo DARS-a.
Vasice so narejene v špansko-arabskem stilu. Vsaj meni so tako delovale.Vse se ponavadi stiskajo v nižinah oz. vdrtih kotlinah. Bele hiške z ravnimi strehami, manjšimi okni, obrobljene z modrimi črtami. Domačini so nekoliko bolj temni kot navadni Španci. Veliko je narejenih bazenov (ne tistih za kopanje), kjer zbirajo vodo za pridelek. Pridelujejo banane, ki so manjše a slajše kot te, ki jih dobimo pri nas, ogromno je takšnih ali drugačnih palm, fikusov, ki so cela drevesa, raznoraznih kaktusov, božične zvezde in hibiskusi so tam urejeni v žive meje, skratka, kako mamco, ki ima rada rastline, ki jih pri nas gojimo po stanovanjih (no, sa jih imam jaz tudi), bi tam doživela pravo “vnebovzetje” ob tej rastlinski lepoti. Tu in tam se pojavi kakšna oaza, kjer voda pride na dan. Tam se bohotijo samonikle palme in čuda nekih rastlin
Največji vtis je name pustilo manjše, lušno ribiško mesto Agaete, kjer življenje res teče počasi in nestresno. Edino kar se je meni zdelo, da živi, je bil Atlantik in njegovo grmenje v neposredni bližini. Tam sem si privoščil nesramno okusno paeljo, ki je bila za polovico cenejša kot v turističnih središčih (v Maspalomasu je bila po 12 evrov, uh, hvala lepa). Lepo mesto, ki se ga mora videti je tudi Puerto Mogan.
Otok je geografsko izjemno razgiban, od peščenih plaž do strmo padajočih klifov in visokih vrhov, ki na Gran Canarii dosežejo skoraj 2000 metrov, do idilično urejenih naseli. Po vrhovih rasteta kostanj in bor. Veliko je štrlečih vrhov, kjer je erozija odstranila vse razen najbolj trdega jedra, ki še najbolj spominjajo na dvignjen sredinec (ja, na fakiča). Nekateri se prizožujejo, da je otok že preveč pozidan vendar se mi zdi, da tam vse kar naredijo, naredijo s stilom.

Maspalomas, kjer sem imel najet apartma je veliko turistično mesto. Še najbolj se je dalo slišati šprehanje. Prevladujejo namreč nemških upokojenci, ki so se zaradi izjemno ugodne klime in debelih penzij preselil na Gran Canario.
Polno je shopping-centrov, ki so narejeni kot kocka, v nadstropjih, z osrednjim delom v pritličju, kjer se dogajajo raznorazne prireditve. Tako ljudje sedijo po lokalih in od vse povsod gledajo kaj se dogaja v osrednjem delu. Eden takih zelo obiskanih centrov je Jumbo Center (izgovorjava z j ).
Cene nepremičnin so podobne kot v Ljubljani s tem, da tam ponavadi dobiš še skupni bazen s palmami in seveda lepo vreme skoraj celo leto. Maspalomas je zelo urejen, vse funkcionira sploh javni prevoz, taksisti so pošteni. Začuda ni nikjer videti enega samega semaforja, saj je promet urejen s krožnimi križišči, v sredini posajenimi s tropskim rastlinjem.
Največja znamenitost Maspalomasa je peščena plaža, taka kot bi gledal Saharo v malem. Visoke sipine, kjer veter z vrhov nosi pesek. Med sipinami se ljudje sončijo, igrajo odbojko, nekateri zgolj radovedno raziskujejo pesek in se sprehajajo gor in dol po peščinah (sem poskusil tudi sam in toplo priporočam, da se izogibate delov sipin, ki so nagneni proti soncu – – zdaj razumem tiste simpatične puščavske kuščarje, ki s tačkami izmenično stojijo na pesku – pesek peče kot hudič). Vzporedno s plažo leži zaščiteno sladkovodno jezero, kjer se bohotijo ptice.
Plaže (ležalnik in senčnik 7 eurov) so tematsko razdeljene. Prva je za ljubitelje kopalk, druga za nudiste, zadnja, najbolj oddaljena pa za geye. Zanimivo je videti, kako dva osemdeset letna moška, ki sta se verjetno skupaj postarala, eden drugemu pomagata priti do oceana in zaplavati. Kaj takeg pri nas ne vidiš.
Torej, če se le da pojdite tja. Če ste do sedaj videli samo Jadran in ste bili navajeni samo na Hrvaško, je skrajni čas, da si razširite obzorja. Saj vseeno ni tako zelo drago. Tako potovanje vsekakor pusti večji vtis.

Potovanje na Tenerifih, ki je največji med Kanarskimi otoki tukaj.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

10 decembra, 2006 - Posted by | Potovanja

55 komentarjev »

 1. Hey!
  Zelo dober članek o Kanarskih otokih. S fantom se misliva nanje odpravit konec februarja, tako da sedaj izbirava med Gran Canario in Teneriffi. Midva imava bolj v mislih poležavanje ob morju/bazenu, kot neko raziskovanje otoka. Verjetno pa bova vseeno malce skočila naokoli:) Kakšno je Gran Canario mesto za žuranje? V mislih sva imela, da bi šla v Maspalomas ali nama raje priporočaš kak drug kraj? Kot sem uspela razbrati iz datuma članka, si bil tam nekje decembra. So stopinje primerne za kopalke ali imaš vseeno kak pulover, vejetno zvečer kar padejo stopinje?
  Hvala za pomoč in lep pozdrav,
  Tanja

  Komentar od Tanja | 30 januarja, 2007 | Odgovori

 2. Hvala. Se bom potrudil tudi za Tajsko narediti kak podoben clanek.
  Najboljsi zuri so ponavadi na Playa Del Engles. Opozarjam pa vaju, da je na Kanarcih 90% turistov starejsih, sploh upokojencev tako da…Maspalomas je fajn, tam sem bil tudi jaz….Temperature ne padejo pod 15 stopinj, tako da kak pulover zvecer ne bo odvec, sploh ce piha…V Maspalomasu pa rado piha z Atlantika…Lepo se imejta, ce bosta sla…

  Komentar od ateistek | 1 februarja, 2007 | Odgovori

 3. Hey!
  Najlepša hvala za odgovor in napotke.
  Lepo se imej, pa napiši še veliko dobrih člankov:)
  Lep pozdravček

  Komentar od Tanja | 7 februarja, 2007 | Odgovori

 4. živjo,
  članek je čudovit,boljšega nisem zasledila nikjer.torej vse čestitke.

  Zanima naju z možem , Kanarski brez vetra, temperature v oktobru – morja in zraka.

  zelo bi ti bila hvaležna.
  Mogoče še kakšen članek o Dubaju v bodočnosti..
  Lp in hvala lepa na odgovoru.

  Renata Mlakar

  Komentar od renata | 28 maja, 2007 | Odgovori

 5. Hvala, Renata:)

  Hm, če nočeta vetera, potem se izogibajta Maspalomasa in tiste pomanjšane Sahare. Tam vedno vleče..Temperature so na Kanarcih zaradi Atlantika več ali manj celo leto približno enake, torej tam okoli 20-25 podnevi in 15-20 ponoči oz. zjutraj…

  Dubaj..Žal še nisem bil, bom pa vsekakor šel…

  Komentar od ateistek | 28 maja, 2007 | Odgovori

 6. Ojla Ateistek,

  hvala za izčrpne podatke,vendar je to premrzlo za moje pojme.
  Nekaj drugega rabiva z možem, več toplote…hahaha

  Lp ,še te obiščeva.

  Komentar od renata | 3 junija, 2007 | Odgovori

 7. Alo alo!

  Najprej: odličen prispevek 🙂 …Imam nekaj vprašanj, saj nameravam letos iti na Kanarske otoke… Slišala sem od kolegice, ki je na Teneriffe šla septembra in jo zelo zeblo..1) je bolje iti med poletjem ali se otoki tako razlikujejo?
  2) Pa temperatura morja??? Namreč, zoprno bi bilo, da se človek na Kanarskih otokih ne bi mogel mirno namakati 😉
  3) Kako pa je z plažami, ki imajo naravno senco (drevesa, skale ali karkoli), kje so?
  Zanima pa me še, če si že bil na otoku Lanzarote? … kolikor sem uspela videti, se mi zdi ta otok še najlepši in najtoplejši (čeprav je to lahko relativno..) ?
  Mislim, da bo dovolj vprašanj zaenkrat..;))

  lep dan še naprej!

  Komentar od Sabina | 18 junija, 2007 | Odgovori

 8. Sabina,
  Kanarci lezijo v Atlantiku, ki zelo vpliva na klimo. Poleti ni bistvene razlike v temperaturi kot poleti, je pa od 15 zjutra do 25 podnevi..Zoprno je, ce piha ampak to je spet odvisno od izpostavljenosti terena…Ko sem jaz sel tja konec novembra, me ni zeblo, je pa zato zeblo kolega, ki je bil zraven tako da je to zelo relativno.Voda ima tam od 20-22 stopinj, kar je meni ok, drugim pa spet premalo..Ja, sem slisal, da je Lanzarote zelo fajn in verjetno res najlepsi. Ce ne maras prevec turizma, potem zate ni Gran Canaria, prej Tenerifa ali pa otok, ki ga omenjas..Ne vem kako je na Lanzarotu, ce bos sla, se javi in povej kako je bilo…Tudi sam bom tja sel prej ali slej…

  Komentar od ateistek | 19 junija, 2007 | Odgovori

 9. Ali ima gdo kaj več podatkov kaj delati na Teneriffih? Hvala če lahk pošlete na e-mail.

  Komentar od matic | 7 julija, 2007 | Odgovori

 10. Živjo!
  Res lep opis, samo še nekaj me zanima. Ali si ieml najet samo apartma ali kašen polpenzion, zajtrk,…?Koliko si dal za vse skupaj približno?

  Lp, Martina

  Komentar od Martina | 25 julija, 2007 | Odgovori

 11. Imel sem najet apartma, jedel sem pa zunaj…Ker imam rad kitajsko hrano, sem jo dostikrat jedel za 6 evrov po principu vzami kolikor in kar hočeš…Vse skupaj sem dal okoli tisoč evrov, je pa res, da nisem ravno stiskal z denarjem. Dalo bi se še ceneje..

  Komentar od ateistek | 26 julija, 2007 | Odgovori

 12. Pozdravljeni.
  Pred par dnevi sem prispel z Kanarskih,Playa del Ingles.Bom nakratko o vsem,za tiste ki jih zanima obisk tega otoka.
  -plaze… so pescene,postlane z lezalniki in marelami,ki jih treba placati 5E na osebo
  -temperatura morja…za vse tiste ki ne marajo mrzle vode…odsvetujem
  -namestitev…odsvetujem velike hotele.Tam so nastanjeni najstniki iz Anglije,katastrofa.Zelo bucno podnevi in ponoci.
  -hrana v hotelih…je se kar vredu,mogoce malo domisljije ne bi skodilo :/
  -hrana v restavraciji…relativno poceni…10E.Izbirate pa lahko med japonsko,kitajsko,thai,grsko,italijansko,mcdona
  Cene pijac..pivo v gostilni 3E,kava in pol litra radenske 3E,koktajl 6E.V klubu pijaca med 5-10E
  -infrastruktura…hoteli,restavracije,pubi,razne trgovine.Med Mas palomasom in Playa de ingles se nahaja nakupovalni center,tam se zelo dogaja od zvecer do zjutraj…priporocam vsem mladim po dusi 🙂
  -temperatura…med 26-35C podnevi,ob polnoci je mogoce malo manjsa.
  -Las palmas…zelo lepo mesto,razdeljeno na novi in stari del.
  -St.Catalina…pristanisce,zelo prijetno manjse mesto,lep nakupovalni center.
  -cene v trgovinah…iste kot pri nas.
  -taksi…50E za 3 dni.
  -Mas palomas…polno kaficov na enem kupu,se dogaja nekaj do polnoci.Lepa plaza.
  -cesta med Las palmasom in letaliscem…kdo bi si mislil da je voznja po cesti tako lepa,zelo lepo urejeno…zelenice palme,roze,visoki beli robniki v obliki vaze,statue,sprehajalisce.Super
  -rastlinje…raznovrstno
  -vetrnice…proizvodnja elektrike z pomocjo vetra.Med Playa de… in letaliscem jih je kakih 250.Lepo.
  -karting…dve velike steze v blizini Playa de ingles.
  Uglavnem dokaj vredu,edino tile Anglezi malo kvarijo vtis.
  Lp

  Komentar od Igor A. | 4 septembra, 2007 | Odgovori

 13. Hvala Igor, da si malo osvežil informacije…

  Komentar od ateistek | 4 septembra, 2007 | Odgovori

 14. Obiskala sem že tenerife,lanzarote in gran canario, odpravljam pa se na La palmo.Vsak po svoje je zanimiv.Vedno potujem z avstrijskimi agencijami, ki so neprimerno cenejše od naših, ki ponujajo kanarsa otoka tenerifo in gran canario.Jaz vedno vzamem prevoz z najemom apartmaja, tam rentam avto in potem raziskujem. Včasih se tudi zvečer ne vrnem nazaj v hotel in prenočim kje na poti,če mi ne znese načrtovana pot in se kje zamudim malo več časa.Nisem tip ,ki mu ugaja ležanje na plaži, ampak malo raziskujem, vmes pa si vzamem čas za odmor-hrano, plažo itd…Predvsem ne maram organiziranih potovanj.Okvirni plan poti si naredim doma, potem pa v prvo in gremo. Še nisem bila razočarana in mislim tako nadaljevati tudi vnaprej. Sicer pa povsod po svetu, ko prideš v hotel dobiš zelo veliko informacij, ki jih lahko uporabiš za kvalitetno preživetje časa .
  Pozdrav vsem

  Komentar od popotnica | 4 septembra, 2007 | Odgovori

 15. Popotnica,
  ravno odpravljam se na tenerife, tako da če imaš kak nasvet, prosim napiši…Splošni vtis, kam se splača iti, itd…hvala v naprej!

  Komentar od ateistek | 4 septembra, 2007 | Odgovori

 16. Na otoku sta zanimiva severo zahodna obala in jugo zahodna obala,ki so “turistično poseljene” in obisk vulkana Teide. Moraš biti bolj konkretna, kaj te zanima, da ti lahko svetujem. Ne vem kaj greš iskat-raziskovat.Ali že veš, kje bo tvoja lokacija, ali imaš samo let.karto vse ostalo pa , kar bo pa bo. Sporoči

  Komentar od popotnica | 6 septembra, 2007 | Odgovori

 17. Klikni na “ateistek” na vrhu bloga oz. strani, da se ti odpre moj prvi post, pa boš lahko videla kam točno grem in kaj bi počel…Hvala.

  Komentar od ateistek | 6 septembra, 2007 | Odgovori

 18. Kot sem prebrala, si bil tudi na gran kanarii, ki je izredno zanimiva in ni toliko skomercializirana kot je otok tenerifa, razen na Maspalomasu. Če si prepotoval otok, jaz sem ga namreč 14 dni po dolgem in počez, saj sem imela renta a car in sem bila danes tu, jutri tam.Bilo je enkratno, bi kar ponovila, vendar tega ne delam.Najlepše je bilo v osrednjih gorah, prehod iz severa otoka proti jugu.
  V redu si se odločil, ali pa ti je kar ratalo, da imaš hotel v P.de la Cruz, ki je tudi dobro
  izhodišče za izlete.Tam si poišči lokalno agencijo za izlete po otoku ali pa najemi avto .Literaturo o ponudbi boš dobil v hotelu- posebne brezplačne tur.revije, ali v agencijah.Hotelske so dražje za cca 20%.Na teido se pripelješ po cesti nad 2000m visoko, potem te odpeljejo z žičnico, potem pa čreš še malo peš. Ker je zrak redek pa še poln žveplenih plinov, se zaščiti , s kakšnim šalom preko ust in nosu. Priporočam ti orotava gardens, prečudovit park in živali, šov lahko izpustiš,izguba časa, raje uživaj v naravi,
  namenjen je bolj otrokom. Povsod na poti imaš veliko obrtnih delavnic-glina, slike …razne male umet.galerije. S turizmom so začeli nemci, zato je stvar kar pocukrana, da je že kar malo “presladko”.Previdnost pred kopanjem v morju, valovi kolobarijo in če te zajame val, na koncu ni prijetno.Sicer pa je obalna straža, čuvaji ti povedo , kako je s kopanjem v vodi.
  Če boš imel čas le obišči področje Playa de las Americas, predvsem področje, kjer domuje smetana a la “Beverly Hils” z mnogimi svetovnimi zvezdniki. V pogorju nad tem območjem je zanimivo tudi, če je vreme , jadralno padalstvo, pa še in še.Uživaj

  Komentar od popotnica | 7 septembra, 2007 | Odgovori

 19. Popotnica, res se ti lepo zahvaljujem….

  Komentar od ateistek | 7 septembra, 2007 | Odgovori

 20. Zelo lep clanek. A bi kdo vedel po kom je dobil ime otok:kanarski otoki do jutri zjutraj ce mi lahko kdo sporoci na moj msn: david_kociper94@hotmail.com

  Komentar od David | 16 septembra, 2007 | Odgovori

 21. Mnogo jih zmotno misli, da so dobili ime po kanarčkih ( papigah ), kanarski otoki so dobili ime po psih, tako so mi povedali domačini na otoku tenerife,ko sem ga obiskala prvič.Nekoč jih je bilo baje zelo veliko.

  Komentar od popotnica | 17 septembra, 2007 | Odgovori

 22. Zdravo,

  super članek o Kanarskih. Verjetno si si sam organiziral potovanje. Tudi moji letošnji plani so Kanarski zato bi te rada povprašala še nekaj zadevic. Si apartma rezerviral že preko neta ali..? Koliko časa prej?
  Hvala

  Komentar od Mirc | 4 februarja, 2008 | Odgovori

 23. @Mirc: Ja, preko neta..Na odklopu.com imas raznovrstno ponudbo. Bodi pozoren le na lokacijo. Zemljevid v roke in si poglej kje hotel lezi..

  Komentar od ateistek | 6 februarja, 2008 | Odgovori

 24. Hoj, s punco pa odhajava letos septembra na gran canario in sicer v San Agustin v apartma Sun club agila playa in sicer letujeva preko Odklopa, zanima pa me, če ima kdo kakšne informacije za ta kraj in če bo kdo slučajno letoval takrat

  Komentar od Ungisco | 26 februarja, 2008 | Odgovori

 25. Hey,tudi mi2 s fantom letos nameravama na kanarske otoke. a še ne vema, kam točno?! Mogoče celo na Gran Canaria;)..mogoče kakšen nasvet glede G.Canaria? Kam se kaj splača it, lokacija, hotel?? Zanima naju predvsem to, kje so lepše plaže za poležavanje, hoteli-so na plaži,ali se bolj splača vzet tiste,ki so malo oddaljeni? Ker sva oba študentam naju seveda zanima ugodnejša varianta;)..

  Komentar od lunica | 24 junija, 2008 | Odgovori

 26. @lunica: Odgovori na tvoja vprašanja so v uvodnem članku.

  Komentar od ateistek | 24 junija, 2008 | Odgovori

 27. […] La Palma Filed under: Potovanja — ateistek @ 3:54 pm Od Kanarskih otokov sem bil na Gran Canarii in Tenerifih, zdaj je na vrsti La Palma. Grem 15.10. in se vrnem 27.10.2008. Ker sva s sopotnikom […]

  Pingback od Na vrsti je La Palma « ateistek | 2 oktobra, 2008 | Odgovori

 28. lep pozdrav.

  mene pa neki zanima. grand canaria konec oktobra, kak je kej nočno življenje, pa če je kul da bi šou tja solo. hvala

  Komentar od bojan | 14 septembra, 2009 | Odgovori

 29. @bojan:

  Sem šel tja bolj zaradi raziskovanja narave, tako, da ti za nočno življenje ne bi znal kaj preveč svetovati.

  Komentar od ateistek | 15 septembra, 2009 | Odgovori

 30. ok, hvala vseeno.

  Komentar od bojan | 15 septembra, 2009 | Odgovori

 31. Hoj,

  za mene so kanarski zakon… Sem bil do sedaj 8x (7x na Gran Canarii in 1x na Tenerifi). In še bi šel (no, bom šel). Se pa sedaj, ko ni več letov iz slovenije, splača it v Munchen (da se prek neta dobiti tudi kupon za 43% popust pri parkingu).

  Osebno najbolj priporočam kraj Playa del Ingles (na Gran Canarii) ali pa Porto de la Cruz (Tenerife).

  Sezona traja celo leto, za nas je najbolj zanimiv čas od novembra do maja (ko je pač pri nas hladno). Zelo je zanimiv šoping (številni šoping centri), se pa vsekakor splača obiskat glavno mesto Las Palmas, še posebej stari del (Vegueta), kjer je muzej Krištofa Kolumba (brezplačen vstop) – zanimivost – s kanarskih otokov je Kolumb odšel na slavno pot, ko je odkril Ameriko… mislil je priti v Indijo, a so ga vetrovi zanesli drugam (zato ameriškim domorodcem pravimo Indijanci…) – če bi šel na pot 3 mesece prej ali kasneje, bi res prišel v Indijo in bi se mi obrisali pod nosom za krompir (in koloradske hrošče) :-))

  No, je pa vsekakor potrebno obiskat kar nekaj zadev – npr. Cocodrilo park (je relativno blizu letališča), potem Palmitos park, pa vsekakor šoping center Las Palmasu (ob avtocesti malo naprej od mesta) in še in še.. če kdo rabi konkretnejše informacije, mi lohk piše na janez.stibric@gmail.com, lohk pa si ogledate neki fotkic na

  http://community.webshots.com/user/j_stibric

  Janez

  Komentar od Janez | 21 novembra, 2009 | Odgovori

 32. živjo 🙂
  midva s fantom letos nameravava it na kanarske otoke, pa bi prosla koga ki je že tam bil da malo pove kje ni tko ful množičnega turizma, če bi bil otok Lanzarote OK? al je povsod ful folka? že vnaprej hvala za odgovor 😉
  pa lepo se mejte vsi

  Komentar od moniii | 9 junija, 2010 | Odgovori

 33. spet jaz :):) neki sm pozabla… za agencijo vprašat katera je fajn pa poceni?, kr zaenkrat se mi je na odklopu se najbolš zdelo. velik kje kanarskih sploh nimajo v ponudbi. pa za hrano, a se splača uzet polpenzion al je bolš če si to sam zrihtaš? 😀

  Komentar od moniii | 9 junija, 2010 | Odgovori

 34. @monii:

  Če bi rada enega od Kanarcev, kjer ni toliko turizma, potem ostaneje El Hierro ali Gomera in mogoče La Palma. Najbolj oblegana sta Gran Canaria in Tenerife.

  Meni Lanzerote ni preveč všeč, ker je precej raven (najvišji vrh je dobrih 600 metrov, medtem, ko so ostali precej višji) in puščaven, saj nimaš visokih hribov, ki bi lovili vlago iz Atlantika in tako zanimive naravne vegetacije, kot recimo na La Palmi (kostanjevi gozdovi) ali Tenerifih (lovorovi gozdovi). No, ti se pa seveda sama odloči.

  Jaz sem večinoma imel polpenzion, na Gran Canarii pa samo apartma, ker je ful ponudbe. Vse otoke sem obiskal prek Odklopa.

  Komentar od ateistek | 9 junija, 2010 | Odgovori

 35. okej, hvala za informacije, jih bom probala čimbolj koristno uporabit:)
  čaw

  Komentar od moniii | 10 junija, 2010 | Odgovori

 36. kako je pa s plažami kaj na Lanzarote? a so večinoma peščene al se najdejo tud kake kamnite? pa na slikah sem gledala da jih je ful ob prometnicah… a je to res? 🙂

  Komentar od moniii | 10 junija, 2010 | Odgovori

 37. @monii:

  Plaže so po Kanarskih precej podobne. Imaš vsega. Tudi ob cestah so. So tudi peščene, pesek pa je ponavadi črn. Potrebno je paziti na velike valove, saj so na izpostavljenih mestih lahko takoj meter ali več.

  Komentar od ateistek | 12 junija, 2010 | Odgovori

 38. črn?! kk pa taj pol to zgleda? :):) od umazanije al kako črn?

  Komentar od moniii | 12 junija, 2010 | Odgovori

  • Črn zato, ker je nastal iz vulkanske lave, ne zaradi nafte:) Brez skrbi.

   Komentar od ateistek | 13 junija, 2010 | Odgovori

 39. valovi so pa itak zakooooooon ane 😀

  Komentar od moniii | 12 junija, 2010 | Odgovori

 40. Živjo!
  Najprej da pohvalim stran.. superca!
  Bi pa rada vedela..
  A obstaja lepa plaža na kanarskih (ne vem a da ni temen pesek, mora biti umetna plaža?), da ni vetra, čudovita vegetacija, zanimiva okolica (kaj za videt), pa ne preveč turistično in dokaj topla voda septembra 🙂
  A sploh obstaja? 😀

  Komentar od Vesna | 14 junija, 2010 | Odgovori

  • Na katerem od otokov pa?

   Meni so bile najlepše plaže na Tenerifih. Imaš iskalnih na desni strani pa vtipkaj Tenerifi.
   Sicer pa je vegetacija ob plažah na Kanarskih bolj izjema. Pesek je praviloma vedno temen, ker so temne tudi vulkanske kamnine, če pa ni, je pa plaža umetna. Na Gran Canari pa imaš eno zelo lepo peščeno plažo s svetlo mivko. Je izjema, kjer se je naložil saharski pesek. Imenuje se Maspalomas.

   Vedno pa se lahko najde plaža, ki ni turistična, le zapeljati se moraš izven turističnih središč in poiskati kak osamljen kotiček. Vzameš karto in gas. Takih plaž je veliko.

   Voda je pa na Kanarcih tam okoli 22 stopinj. Za veliko ljudi je premrzla (ocean se ne zagreje tako lahko kot Jadran) ampak meni je to čisto dovolj. Kopati pa se ne moreš ravno povsod, kjer si izmisliš, saj se moraš zavedeti, da je okoli tebe ocean (tokovi, visoki valovi, itd) in ne neka nedolžna mlakuža..

   Komentar od ateistek | 14 junija, 2010 | Odgovori

 41. kakšne so pa plaže na Lanzarote? a so večinoma umetne al tiste vulkanskega nastanka?

  Komentar od moniii | 14 junija, 2010 | Odgovori

  • Za Lanzarote ne vem, vem pa za Tenerife, Gran Canario in La Palmo. Večina je naravnih (manjše), umetne pa so po turističnih središčih (velike in s palmami)

   Komentar od ateistek | 14 junija, 2010 | Odgovori

 42. saj vem da se sliši malo smešno, ampak vseeno…:D kako je pa z morskimi psi in temi živalmi tam na Kanarcih? 🙂

  Komentar od moniii | 16 junija, 2010 | Odgovori

  • Tam ni morskih psov, ker je voda preveč mrzla za njih. Ravno tako ni koral in tropskih rib.

   Komentar od ateistek | 16 junija, 2010 | Odgovori

 43. Kaj pa kakšne meduze?

  Komentar od Vesna | 17 junija, 2010 | Odgovori

 44. aha 🙂 no super… morje je pa čisto drugače?

  Komentar od moniii | 17 junija, 2010 | Odgovori

 45. Mene pa zanima če je v morju kaj rdečih morskih zvezd, so zlooo lepe, pa če kej vrtnic ob plaži, rada imam da mi dišijo ko se sončim.

  Komentar od anka | 17 junija, 2010 | Odgovori

 46. pa kaj temu folku na odklopu ni jasn ej?! najprej napišejo neko ceno, OK. pol ko se pa hočš prijavit pa dajo še kr 200 evrov zraven :@

  Komentar od moniii | 17 junija, 2010 | Odgovori

 47. Če kdo ve,sem namreč UPOKOJENEC s 450,oo Evri pokojnine, kje je možno preživeti od decembra do marca po ugodni ceni čas v kakšnem apartmaju ali podobno,da si kuhaš sam.
  Plačuješ pa samo najem stanovanja.
  Za odgovor se zahvaljujem.

  Komentar od Jaka | 28 januarja, 2011 | Odgovori

 48. In addition, Po – P (Picture over Picture) function allows CCTV monitor to display video from alarm channel
  without leaving the viewing mode of the current image.
  If you are using a DSL modem, are tethering through a cell phone, or are still on dial-up, you probably have a static IP address, and will actually
  have to enter in information to this device to get connected to the
  Internet. With built-in Adobe Flash support and a great browser, my children have complete access to their documents, calendars, email,
  and entertainment.

  Komentar od samsung chromebook reviews | 27 aprila, 2013 | Odgovori

 49. If you want to meditate with your Black – Berry using the resources already installed on the phone, there are a variety of ways you can do this:
  . I can hook up to the internet several ways – with the wireless ability it’s, or tethering for you to my cellphone or, if you’ve
  got a Blackberry working version 5 as well as above you
  should use the Fill to access the net while about.
  Sources demonstrate that this newly designed solution designed to
  offer a streamlined framework for enterprises to unfurl mobile apps for Blackberry Play – Book tablet users within the organization.

  Komentar od blackberry playbook | 27 aprila, 2013 | Odgovori

 50. For these prime functions, you’ll should pay back about $1799. As expected, the models of consoles offered include the Xbox 360, the Sony Playstation 3, and the Nintendo Wii. Whilst it has potential rivals, Macbook Air MB450 ( Z0FSQ ) still shocks everyone with its chic design as well as the rest.

  Komentar od macbook air | 27 aprila, 2013 | Odgovori

 51. The maintenance free batter operated fan operates at two
  speeds and clips anywhere. The heat from the air moves into the cooled refrigerant.

  To save energy, the aim was for residents to program their
  schedules for regulating home temperatures,
  which proved to be complex and not popular in use.

  Komentar od nest thermostat | 28 aprila, 2013 | Odgovori


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: